https://www.drawingislamicgeometricdesigns.com
Alan Adams deelt een schat aan informatie over islamitische geometrische patronen op deze site. Zeer aan te raden.
Op deze site staat het Wade archief met veel foto's van geometrische mozaïeken. Verder veel achtergrondinformatie en toegang tot primaire bronnen zoals (een deel van) de Topkapirollen. Ook veel relevante links op deze site!
Classificatie van vele patronen (digitaal getekend) met verwijzingen naar de bronnen. Struin hierop rond om kennis te maken met de vele typen patronen (maar voor mooie ontwerpen moet je niet hier zijn want de tekeningen zijn veelal tamelijk ordinair).
Professor Jan P. Hogendijk (geschiedenis van de wiskunde) heeft zich o.a. verdiept in Perzische geometrische patronen en heeft veel interessants te melden over het verband tussen de geschiedenis van deze ontwerptraditie enerzijds en die van de de wiskunde (en astronomie) anderzijds.
Veel van zijn publicaties kunnen direct vanaf zijn site worden gedownload.
Een interessant artikel in het Nederlands is bijvoorbeeld publicatie nr. 38 over middeleeuwse islamitische geometrische ornamentiek dat eind 2011 in het Nieuw Archief voor de Wiskunde
verscheen.
https://www.scribd.com/doc/75454639/Islamic-5-Fold Dit is een artikel van Peter Cromwell.
Peter Cromwell is een specialist in knopentheorie (die verband heeft met de weeftechniek in geometrische patronen) en polyhedra, maar ook in de wiskundige analyse van geometrische patronen. Hij heeft de vermeend aperiodieke patronen in Isfahan veel beter geanalyseerd dan Lu en Steinhardt in dit artikel dat is gepubliceerd in de Mathematical Intelligencer.
Hieronder een zeer boeiend praatje van Peter over patronen die met modules worden ontworpen.
tilings.math.uni-bielefeld.de Deze site geeft een overzicht van a-periodieke betegelingen van het vlak (denk aan bijvoorbeeld de Penrose-pijltjes en -vliegers).
Deze site geeft meer info over Penrose tilings
Hier is Roger Penrose zelf aan het woord in een mooie lezing over quasiperiodic tilings with fivefold symmetry:
https://symmetrica.wordpress.com/ is de blog van Mirek Majewski, groot kenner van vooral de Ottomaanse ontwerptraditie van geometrische patronen. Aanrader!